h i r d e t é s

Lázár szerint politikai okokból időzítették az Elios-jelentést a választási évre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár szerint politikai okokból időzítették az Elios-jelentést a választási évre

2018. február 13. - 11:42

 

Mi kell ahhoz, hogy valaki megússza a felelősségre vonást? Nos, a Fidesz szerint elég mindent az ellenkező álláspontot képviselőkre kenni. 

Meglehetősen gyermeteg megoldás – ilyenről érettebb elme legfeljebb óvodás emlékeket őriz – de a jelek szerint itthon ez minden kívánalomnak megfelel.

Lázár János is ezzel az oktalan reneszánszát élő módszerrel próbálja elhárítani minden felelősséget a Tiborcz-ügy kapcsán. Persze, arról, hogy bármi, amit bizonyítékok támasztanak alá, a Fidesz közvetlen érintettségét igazolják, nem számít. Csak az a lényeg, hogy orvtámadás érte Magyarországot. Ami alatt természetesen a kizárólag a Fideszt érti Lázár.

A hétfői hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón legalábbis erről számolt be. Merthogy szerinte a vizsgált időszakban a Simicska-féle Közgép volt a cég tulajdonosa. Csakhogy akkoriban még Orbán Viktor egyik legkiválóbb kegyeltje címét az a Simicska Lajos bírta, aki csak azután került ki a pikszisből, hogy a Fidesz a saját tákolt választási csalásának törvényeinek hála maradhatott kormányon.

És annak tényét is a lehetetlenséggel határos vállalkozás eltorzítani, hogy Tiborcz István a vizsgált időszakban mindenképp tulajdonosi viszonyban állt az akkor még ES Holding néven jegyzett céggel. Már csak azért is, mert ennek hála állhatott későbbi nejével, Orbán Ráhellel „saját lábára”.

Kínos is lenne, ha ez bebizonyosodik, mert abban az esetben az OLAF javaslata szerint Tiborcznak minden, a vizsgált időszakban elnyert pályázati összeget vissza kéne fizetnie az EU-nak.

És ez a kisebbik baj, ha valódi nyomozást kéne lefojtatniuk a hatóságoknak, nemcsak Tiborcznak kéne beszámolnia viselt dolgairól, hanem Lázár Jánosnak is, aki a Hódmezővásárhelyi közvilágítás korszerűsítése mellett bábáskodott.

A helyzetet súlyosbítja annak ténye is, hogy nem egy helyről érkezett panasz az Elios munkáját illetően, ahol a gyenge világításra hivatkoztak.

Ez fontos tényező, hiszen az ES Holding gyanús időzítésű sikere idején sem tudott felmutatni érdemi eredményeket.


 

h i r d e t é s