h i r d e t é s

Ledöbbent lakosok: egy képviselőé volt a fegyvergyűjtemény

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ledöbbent lakosok: egy képviselőé volt a fegyvergyűjtemény

2015. március 01. - 17:16
0 komment

 

Nagyon meglepte a jásziványiakat, hogy településük egyik képviselőjénél a NNI egységei tartottak házkutatást, illetve találtak fegyvereket, lőszereket.

Mint azt a veloul.hu már korábban megírta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 57 éves jásziványi lakos ellen. 

Megkérdeztük a jásziványiakat arról, hogy mi a véleményük a gyanúsítottról:
- Hosszú évek óta képviselőként működik településünkön, szeretik, megbecsülik az emberek – mondta az érintettről Tari András polgármester. – Jó kedélyű emberről van szó, aki a hevesebb vitát sem nagyon szerette, nemhogy a veszekedést. Ő az az ember akit mindenki úgy ismer, hogy inkább a nyugalmat keresi, és nyugtatja az embereket, ha valamin összeszólalkoznak.
A faluban arról lehetett hallani, hogy kispuskára volt engedélye a hétvégén elfogott képviselőnek, azt viszont nem tudja senki, hogy vajon miért volt szükség a lőszerekre, ha már a fegyvereket gyűjtötte is.
- Az nem volt köztudott – teszi hozzá a polgármester -, hogy képviselőtársunk fegyvereket gyűjt. Azt tudtuk, hogy a traktorokat, a motorokat kedveli, bárki kérte segített a kiskereteket rendbe tenni, különösen az időseknek segített jó szándékkal.

Jászivány megyénk egyik legbiztonságosabb települése, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy ez mennyiben érintette a helyiek szubjektív biztonság érzetét? A helyzet az, hogy a hírek szerint a napokban történteket nem a közbiztonsági kérdésként vetik fel az emberek. 
- Több aggódó telefont is kaptam már, de a jásziványiak inkább a képviselőtársunkért aggódnak, nehogy valami baja történjen, nehogy sokáig kelljen őrizetben maradnia, nehogy elítéljék. Azt nem értjük, hogy ha már gyűjtötte a fegyvereket, akkor azt miért nem engedély birtokában tette – mondta Tari András. – Csak ebben az értelemben vegyesek az érzések a faluban és nem azért, mert valamitől tartanának az emberek.

 

veol.hu


 

h i r d e t é s