h i r d e t é s

Lefogtak, erőszakkal etettek egy kiscsoportos gyereket az óvodában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lefogtak, erőszakkal etettek egy kiscsoportos gyereket az óvodában

2021. január 27. - 14:42

 

Az óvónők csak akkor hagyták abba a cselekményüket, amikor az étkezési zavarral küzdő síró gyerek félrenyelt. 

Közérdekű munkára ítélte a Székesfehérvári Járásbíróság azokat a kiskorú veszélyeztetésével vádolt óvodai dolgozókat, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket az egyik Fejér megyei óvodában

A két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyermek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a dolgozók hozzá léptek, egyik kezét az egyik, másik kezét a másik elkövető hátra fogta, a harmadik terhelt pedig kanállal szájába tette az ételt, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett.

A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, amelynek hatására a cselekményüket abbahagyták. A cselekményt követően a kiscsoportos gyerek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. A szülők a cselekményt követően a gyermeket átíratták egy másik óvodába.

Az óvodapedagógusok a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.  A Székesfehérvári Járási Ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s