h i r d e t é s

Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu-trekking legmagasabb pontján

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu-trekking legmagasabb pontján

2019. szeptember 12. - 15:09

 

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábori trekking legmagasabb pontjának számító, 5160 méteres Larke-hágón keresztül jutott el a hágótól mintegy 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), majd innen csütörtökön érte el Sama Gaun faluját - közölte a Kalifa Alpin Csapat az MTI-vel csütörtökön.

Samdo, 2019. szeptember 12. Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója a nepáli Samdo közelében, útban a Manaszlu alaptábora felé 2019. szeptember 12-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. - Fotó: MTI/Mónus Márton

Közlésük szerint remekül halad Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója, aki a tervekhez képest egy nappal előbb érte el Sama Gaun faluját, így hamarosan megérkezhet a Föld nyolcadik legmagasabb hegyének, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.


Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója véroxigénszintet mér a nepáli Samdóban 2019. szeptember 12-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. - Fotó: MTI/Mónus Márton

A Kalifa Alpin Csapat hegymászójának idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu hegycsúcs meghódítását.

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki elmondta, hogy kemény napon vannak túl. "Érdekes belegondolni, hogy már a trekking során magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már nagyon várom, hogy az alaptáborban legyünk és elindulhassak felfelé. Gyönyörű a trekking, csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni" - hangsúlyozta a hegymászó. (MTI)


 

h i r d e t é s