h i r d e t é s

Lengyelországban több mint 80 ezer fogyasztó maradt áram nélkül az intenzív hóesés miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lengyelországban több mint 80 ezer fogyasztó maradt áram nélkül az intenzív hóesés miatt

2021. január 26. - 10:38

 

Az intenzív hóesés miatt kedd reggelre több mint 80 ezer fogyasztó maradt áram nélkül Lengyelországban, mindenekelőtt a keleti vajdaságokban. 

A kép illusztráció! - Forrás: verietyinfo.com

A havazás miatt keletkezett útakadályok miatt a tűzoltókat egy nap alatt csaknem hétszáz alkalommal riasztották - közölte a lengyel kormány biztonsági központja (RCB).

Amint az RCB igazgatóhelyettese, Grzegorz Swiszcz közölte Twitter-oldalán, összesen 81,6 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, háromnegyed részük az északkelet-lengyelországi Podlasiei vajdaságban. Az ítéletidő már a hétfőn is súlyos gondokat okozott, akkor dél körül 40 ezer áram nélkül maradt háztartásról számoltak be.
A nedves, nehéz hó és az erős szél számos helyen faágakat tört le, leszakította a villanyvezetékeket, károkat okozott a transzformátor állomásokon. A tűzoltók hétfő óta elsősorban a Podlasiei, valamint a középkelet-lengyelországi Lublini és a délkelet-lengyelországi Kárpátaljai vajdaságban tették járhatóvá az eltorlaszolt utakat, járdákat. Senki sem sérült meg.

A Kárpátaljai vajdaság déli részére a lengyel országos meteorológiai szolgálat keddre a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki a várható intenzív hóesés miatt. A téli időjárás okozta nehézségekkel Lengyelország más keleti régióiban is számolni kell. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s