fbpx Leszállította az 5-ös buszról a sofőr az utast az esőben az elviteles kávé miatt, a BKK megvédte | CIVILHETES

h i r d e t é s

Leszállította az 5-ös buszról a sofőr az utast az esőben az elviteles kávé miatt, a BKK megvédte

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Leszállította az 5-ös buszról a sofőr az utast az esőben az elviteles kávé miatt, a BKK megvédte

2017. szeptember 07. - 19:28

 

Pitiáner, ugyanakkor kissé abszurd sztorit írt meg a 444-nek Benjamin, aki a fővárosban lakik és minden nap tömegközlekedik.

Illusztráció: wikipedia.org

"Pár hete a szakadó esőben az 5-ös busz sofőrje lezavart a járatról, mivel elviteles kávéval mentem dolgozni és azzal a kezemben pattantam fel a járműre. (Csatoltam fotót is az illegális szállítmányról.) Nem tudtam és nem is tudom mire vélni az egészet, de ezek szerint ma Magyarországon le kell mondanunk az elviteles kávéról, ha utazni szeretnénk a városban.

Hozzáteszem, nem ez volt az első alkalom. Addigra szerintem már jó pár száz kávét sikerült illegálisan megjáratnom a városban, de ez csak éppen aznap zavarta sofőrt, akiről a következő járaton kollégája azt mondta: "rossz napja van".

Forrás: 444.hu

Ez már eddig is kemény volt, de most jött a java, Benjamin ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot és bejelentést tett a BKK telefonos ügyfélszolgálatán, sérelmezve, hogy a lefedett, elvileteles kávéjával leparancsolták a buszról a Március 15. térnél.

A BKK reakciójából kiderül, hogy rendesen kivizsgálták az ügyet, kikérdezve az érintett sofőrt. De ahelyett, hogy elnézést kértek volna az értelmetlen piszkálódás miatt, és mindenki elfelejtette volna az egészet, a cég a sofőr mellé állt, és még meg is próbálta magyarázni, hogy miért volt teljesen oké az eljárás:

A szolgáltató a történtek kapcsán meghallgatta az autóbuszvezetőt, aki előadta, hogy felszállás előtt megkérte Önt, hogy ne szálljon fel a kávés pohárral a járműre. A dolgozó előadása szerint Ön a pohár tetején lévő lyukkal ellátott műanyag lapra mondta azt, hogy az a pohár fedele, mely azonban csak a folyadék kilötyögését tudta volna megakadályozni.

A VT-ARRIVA Kft. álláspontja szerint az autóbuszvezető a szabályzatnak megfelelően járt el, mivel az elvitelre szánt, fedeles folyadék is okozhat kárt, ha bármilyen okból vészfékezésre kényszerül az autóbusz, vagy kanyarodáskor kiesik a pohár az utas kezéből.

A BKK Zrt. Üzletszabályzatának III. 1. Utazáshoz való jog fejezete értelmében:

A BKK-val szerződött Szolgáltató a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas:
(…)
- csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerével vagy italával mások ruházatát, testi épségét vagy a jármű tisztaságát veszélyezteti,

Csodás indokolás, ezt a szürreálisan értelmetlen mondatot zárásként külön ki is emelném belőle:

A dolgozó előadása szerint Ön a pohár tetején lévő lyukkal ellátott műanyag lapra mondta azt, hogy az a pohár fedele, mely azonban csak a folyadék kilötyögését tudta volna megakadályozni.  

444.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s