h i r d e t é s


Levették a feketéket állatokkal összehasonlító kiállítás képeit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Levették a feketéket állatokkal összehasonlító kiállítás képeit

2017. október 16. - 14:26

 

A múzeum nem kért bocsánatot. Levették azokat a nagy felháborodást keltő fotókat, amelyeken fekete afrikaiakat állatokkal hasonlítottak össze. - írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

A kínai Vuhan városában megrendezett kiállítást szeptember végén nyílt Ju Huiping fotográfus Afrikában készült képeiből, ennek egyik része volt az a képsorozat, amelyet látva sokan rasszizmussal vádolták meg a fotóst. 

A kiállítást több ezren látták, de egészen addig nem tört ki a botrány, míg egy afrikai diák nem látta a képeket és töltött fel videót róluk az internetre

– írja a Shanghaiist.

A Vuhanban élő afrikai egyetemisták egy része az iskolájuk dékánjánál emeltek panaszt, míg mások aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd azt eljuttatták a nagykövetségekre. A felháborodásra válaszul a Hubei Tartományi Múzeum levette a képeket a falról, bár azokat eredetileg október 17-ig lehetett volna megnézni, bocsánatot azonban nem kértek.

Wang Juedzsun kurátor szerint az emberek „túlreagálták” a dolgot, és szó sem volt rasszizmusról, hozzátéve, hogy a képek az emberek és az állatok között jelenlévő harmóniát hivatottak bemutatni.

24.huh i r d e t é s

betöltés...

;