h i r d e t é s

Lezárták a 3-as metró frissen átadott szakaszát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lezárták a 3-as metró frissen átadott szakaszát

2019. április 10. - 11:18

 

Nem jár az M3-as metró az Árpád híd és Újpest-központ megállók között – írja a blikk.hu.

A megújult Újpest-központ metróállomás 2019. március 30-án. Ezen napon átadták a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Újpest-központ metrómegálló elhagyására szólították fel az ott tartózkodókat

– írta egy olvasó az Indexnek. A BKK közleménye szerint hatósági zárás miatt kell pótlóbusszal közlekedni Újpest-központ és az Árpád híd között.

Az Index információi szerint az utasokat pótlóbuszokra szállítják át. A helyszínen annyit lehetett tudni, hogy a Gyöngyösi utcai megállóban állítólag kisebb tűz ütött ki, ezért zárhatták le az említett szakaszt. A metrónak ezt a szakaszát egyébként előző hónap végén, március 30-án adták át, több hónapos csúszást követően.  

Frissítés:

A HVG ezután megtudta,

a zűrzavart egy patkány okozta, amelyik valahogy rövidzárlatot csinált.

Közleményt adtak ki az esetről, abban "kistestű emlősállatról" írnak, és így magyarázzák a történteket:

Az M3 metró északi szakaszának felújítási munkái során a gyorsabb és biztonságosabb anyagmozgatás megvalósítása érdekében az alagutat a földfelszín felé megnyitották, emellett nagy mennyiségű földmunkák is voltak a felújítás időszaka alatt. A megnyitott alagútszakasz körbekerítése és biztonsági őrzése mindvégig biztosított volt, azonban hermetikus lezárása nem volt megvalósítható.

Ennek következményeként kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, itt zárlatot okozott, amely a mai napon a füstjelenséget okozta.

A metró azóta újra jár, közölte a BKK.

 

blikk.hu


 

h i r d e t é s