h i r d e t é s


Listán az ország letöbbet lopott autói

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Listán az ország letöbbet lopott autói

2018. január 13. - 10:27

 

Élre állt a tolvajoknál a 3-as BMW, eltűnt viszont az ellopott autók élcsoportjából a Suzuki Swift. - írja az Origo

Forrás: NAKE/vezess.hu

A márkák toplistáján a Ford az első, megelőzve a Volkswagent és a 3-as sorozat népszerűsége miatt a dobogóra fellépő BMW-t.

Miközben tavaly jelentősen csökkent a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) beérkezett bejelentések száma (400-ról közel 200-ra), több érdekes folyamat olvasható ki a Vezess által publikált adatokból.

Az elmúlt három évben első vagy második helyre lépett előre a külföldről behozott autók listáján a 3-as BMW (évente kb. 6000 darabbal), amely korábban sosem volt első a NAKE listáján.

Stabilan tartja magát az élmezőnyben a Renault Mégane (2016-ban is második volt), a Ford Focus azonban jelentősen visszaesett. Miközben az előző listán az akkori 400 bejelentés 9 százalékával első volt, 2017-ben a feleannyi lopásnak csak a 4 százaléka a német kompakt, ami durván negyedannyi autót jelent.

Külföldről ugyan keveset hoznak belőle, ám idehaza cserélődik, és messze több fut belőle, mint például 3-asból vagy Mégane-ból. A Swift 2016-ban még a harmadik legnépszerűbb autó volt a tolvajok között.


 

h i r d e t é s

betöltés..