h i r d e t é s

Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál

2018. március 27. - 13:59

 

A brit főváros egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében forog egy fényreklám, felhívva a figyelmet: 2010 óta Orbán barátainak cégei 8 milliárd dollárnyi közbeszerzést nyertek. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 A körbefutó hirdetés ugyanis arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében.

A brit hírügynökség számításai szerint a miniszterelnök környezete potom nyolcmilliárd dollárnak (1975 milliárd forintnak) megfelelő összeghez juthatott hozzá EU-s pályázati pénzekből 2010 óta.

Riportja a részletekbe menően beszámol arról, hogy Keszthelyen hogyan lett új tulajdonosa a hét legelőkelőbb vízparti épületnek, amelyből három most Orbán Viktor barátjáé és egykori iskolatársáé, Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármesteré, három pedig a miniszterelnök vejéé, Tiborcz Istváné, emlékeztet az Elios-ügyben indult OLAF-vizsgálatra – az Európai Csalás elleni Hivatal szerint Magyarországnak a 2012 és 2015 között kapott támogatás 4 százalékát vissza kellene fizetnie –  és a kormánypárt egyik fő ideológusának számító  Lánczi András 2015-ös interjújára is, amely szerinat amit Magyarországon korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája - összegzi a 168ora.hu.

propeller.hu


 

h i r d e t é s