h i r d e t é s

Lovaspóló

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Lovaspóló

2020. november 25. - 09:17

Orbán, reálisnak véve a veszélyt, hogy tényleg jogállamisági feltételek teljesítéséhez kötik az uniós támogatások folyósítását.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Azaz nem lehet majd lopni belőle, sőt, ki tudja, milyen szörnyűségeket követelnek tőle (független bíróság, Alkotmánybíróság és ügyészség, sajtószabadság, a közszolgálati média pártatlansága, tisztességes választójogi törvény, a közpénzek közpénz-jellegének fenntartása, átláthatóság, a korrupció visszaszorítása, meg a többi) és úgy ítélve meg a helyzetet, hogy a vétóval csak magára haragított mindenkit, pénzszerző körútra indult, és a magyar állampolgárok számára meg nem ismerhető, de az uniós támogatásoknál lényegesen rosszabb feltételekkel tíz, illetve harmincéves futamidővel két és félmilliárd eurós kölcsönt vett föl a szabad devizapiacon, kötvénykibocsátás formájában.

(Az uniós alapok egy részét vissza nem fizetendő támogatás, a többit alacsony kamattal, az uniós tagországok közös visszafizetési garanciájával folyósított kölcsönként folyósítják.)

Olyan szabad felhasználású kölcsönt vett föl, melyet szabad szabadon ellopni, hiszen semmiféle kritériumhoz nem kötik a felhasználását. Olyan kölcsönt, melyet Orbán használ föl, de az adófizetők fogják visszafizetni.

Az az Orbán járult a bankok/befektetők elé, aki szerint "a magyar ember nem szereti a hitelt!" Az az Orbán, aki 2010-14 közt elűzte Magyarországról a Nemzetközi Valutaalapot és a Világbankot, szabadságharcot hirdetett a multinacionális bankok ellen, azt fejtegetve, hogy hitelt fölvenni az ország kiszolgáltatását jelenti. És különben is!

(Igaz, eddig se tartotta! A kötvénykibocsátás jó biznisz! Neki!)

Ráadásul Orbán túl óvatos volt, nem bízott a mentorában, Merkelben. Aki ismét kihúzta a szarból. Mert előzetes információk szerint olyan megoldást kényszerít az Unióra, mely a támogatások, kölcsönök folyósítását nem akadályozza, utólag lehet visszakövetelni azokat, ha a jogállami kritériumoknak nem tesz eleget egy ország.

Az Uniónak kell az Európai Bírósághoz kell fordulnia (végtelenített vitáknak teret engedve), mely öt-hat év múlva talán a visszafizetési kötelezettségről dönt. Melyet vagy végrehajtanak, vagy sem. Ügyes!

Vajon miért a szekeret fogta Merkel a lovak elé? Miért nem a felfüggesztés az adminisztratív lépés, melyet az érintett ország kifogásolhat utólag a bíróságon? Na, miért?

Orbán megint győzött. És tele a zsebe csengő aranyakkal.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky