h i r d e t é s

Ma is viharos szél süvít, gomolyfelhőket söpör felénk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma is viharos szél süvít, gomolyfelhőket söpör felénk

2020. február 05. - 06:20

 

A következő napokban egy markáns hidegfront mögött erős lehűlés érkezik, és napokig erős, viharos lesz az északi szél is. Nagy terhelés éri a szervezetet! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Szerdán délelőtt sok lesz a felhő felettünk, de időnként a nap is előbukkanhat. Számottevő csapadék nem várható.  Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ezekből számottevő csapadékra nem kell készülni. Viharos lesz az északi szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

MTI

Az OMSZ szerdára is az egész országra érvényes első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél miatt. Heves és Nógrád megyék kivételével, ahol első fokú figyelmeztetés lesz érvényben, az ország többi részén a másodfokú, vagyis a narancs riasztás lesz érvényben.

Orvosmeteorológia

Szerdán markáns fronthatás már nem érvényesül, de napközben sem mérséklődnek az előző napokban tapasztalt tünetek. - írja a meteoklinika.hu.

A szélre érzékenyek panaszai pedig még napokig nem szűnnek. A megterhelő időszak a frontérzékenyek mellett másokat is megviselhet. 

Szerdán markáns fronthatás már nem érvényesül, azonban továbbra sem pihenhet a szervezete. Bármely részén éljen is az országnak, fejfájásra, a görcsös panaszok erősödésére számíthat, illetve vérnyomás-ingadozás is előfordulhat önnél, ha hajlamos erre. Tartósabb tünetekre akkor készüljön, ha a szélre érzékenyek csoportjába tartozik – ezek még éjszaka is fennállhatnak. Ebben az esetben továbbra is alvásproblémákkal küzdhet, és egész héten ezt tapasztalhatja. Éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a hálószobában, és ne terhelje a gyomrát sem késő este. Napközben a fejfájása is erős lehet!

Idegi feszültségét átmenetileg csökkentheti, ha tudatosan próbálja kerülni a stresszt, a megterhelő tevékenységeket, illetve az étrendje is álljon könnyű fogásokból, és tartalmazzon minél több zöldség- és gyümölcsfélét. A tartósan fennálló szélterhelés sokak szervezetét kimeríti, a gyengeség fáradtság ellen azonban van megoldás: minél előbb jelentkezzen be Klinikánkra!

A levegő tiszta.

A közlekedés továbbra is veszélyes lesz, akinek nem muszáj, az ne keljen útra, illetve számoljon hosszabb menetidővel. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a feltételeket.

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás, ingerlékenység.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s