h i r d e t é s

Ma lehet utoljára átvenni a szavazási levélcsomagokat a külképviseleteken

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ma lehet utoljára átvenni a szavazási levélcsomagokat a külképviseleteken

2018. április 07. - 07:17

 

Szombaton van utoljára lehetőségük átvenni a levélben szavazóknak a szavazási levélcsomagjukat a kijelölt öt külképviseleten, ezért az érintett külképviseletek meghosszabbították nyitva tartásukat. A szavazási levélcsomagokat csak személyesen lehet átvenni.

Fotó: haromszekirmdsz.ro

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak a vasárnapi országgyűlési választáson, ha felvetették magukat a választói névjegyzékbe.A levélben szavazók választhattak, hogy postán kérik a szavazási levélcsomagot, vagy külképviseleten személyesen veszik át.

A szavazási iratcsomag átvételére a külképviseleteken csak a választást megelőzően van lehetőség. Utána a külképviseleteknek már össze kell számolniuk az át nem vett levélcsomagokat, és jelenteniük kell, hány ilyen csomagról van szó, vagyismár senki nem veheti át a szavazási nyomtatványait.

A beregszászi konzulátus és az ungvári főkonzulátus szombaton 6 és 20 óra között, a csíkszeredai, a kolozsvári és a szabadkai főkonzulátus 6 és 22 óra között tart nyitva. (MTI)


 

h i r d e t é s