h i r d e t é s

Ma leszakad az ég, de az igazi lehűlés csak jövő héten keményít be

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma leszakad az ég, de az igazi lehűlés csak jövő héten keményít be

2019. november 07. - 06:15

 

A folytatásban is érkeznek frontok, és még a fontmentes napokon is változékonyan alakul az időjárás. A lehűlés csak a jövő hétre körvonalazódik! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

Csütörtökön délelőtt eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, de a felhőzettel együtt a csapadékhajlam is csökken.  Délután nyugat felől tovább csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként futó záporok előfordulhatnak. Mérsékelt marad a változó irányú szél, a csúcshőmérséklet 11, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökre virradóan egy újabb front, ezúttal kettősfront érkezik. Délutántól kezd csak javulni az élettani helyzet, de a panaszok még ekkor is fennállhatnak! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön a nap elejétől kettősfronti hatás érvényesül, és a front csak estére hagyhatja el teljesen a térségünket. A panaszok azonban még akkor is tehát egész nap intenzívebben is jelentkezhetnek! Kettősség jellemzi a humánmeteorológiai helyzetet: délelőttől nyugaton már szűnik a csapadék, előbukkan a nap is, azonban görcsös eredetű és migrénes fejfájás is felléphet. A változékonyság megterhelő lesz a vérnyomáspanaszokkal élők és a szívbetegek számára is. Keleten és délen néhol egészen délig nyirkos, csapadékos idő várható, arrafelé felerősödhetnek az ízületi és reumatikus bántalmak, a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre is nehezebb nap vár. A kimerítő fronthelyzet hatására fáradékonyságot, álmosságot tapasztalhat, romolhat a teljesítőképessége.

A csapadék hatására alacsonyan alakul a hőérzete, érdemes lesz rétegesen és kissé vastagabban felöltöznie. Az előző napok csapadékának és a hűvös időnek köszönhetően jelentősen csökkent a levegő szennyezőanyagtartalma, és a következő napokban nem is várható a levegőminőség romlása.

A közlekedők eleinte országszerte, később inkább keleten és délen találkozhatnak nedves útszakaszokkal. Errefelé megnövekszik a féktáv, vezessen lassabban és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünetek a mai napon: alvászavarok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s