h i r d e t é s

Ma sem kell nagyon vastagon beöltözni, tovább melegszik az idő, feltámadhat a szél

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma sem kell nagyon vastagon beöltözni, tovább melegszik az idő, feltámadhat a szél

2019. december 17. - 06:18

 

Kedden délelőtt a napos időszakok mellett változóan gomolyfelhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni.  - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

Délután napos és felhős időszakok váltakoznak, csapadék nem várható. Többfelé megerősödik a déli szél, a legmagasabb hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden további melegedés zajlik élénk, erős szél kíséretében, mely többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. A fáradékonyságot a napsütéses időszakok ellensúlyozhatják. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden ugyan nem érkezik front, de tovább melegszik az idő és többfelé erős lesz a szél, így amennyiben érzékeny az erős légmozgásra, akkor egész tartósan nehezebb időszakra készüljön. Napközben fejfájást, migrént tapasztalhat, ráadásul még ingerlékenyebb, feszültebb is lehet a megszokottnál. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul.  Ez az élénk, a Dunántúlon helyenként viharos közeli szél egész nap rontja a humánmeteorológiai helyzetet, és este is csak átmenetileg mérséklődik.

Reggel északon helyenként párássá válhat a levegő, ha ezeken a területeken él, akkor fokozódhatnak az ízületi panaszok, végtagfájdalmakkal ébredhet. Ezek mérséklésére jót tesz, ha ébredéskor tehermentesen átmozgatja az érzékeny területeket. Napközben álmos, tompa lehet, még a hosszabb hétvégi pihenések ellenére is. Szükség van az élénkítésre, de célszerű kerülnie a koffeintartalmú italokat!

Kezdetben országszerte, nyugaton pedig még délután is napos lesz az idő, ez javítja a hangulatot, a kedélyállapotot, némiképp ellensúlyozhatja a feszültséget is. Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel, a megfelelő ásványi anyagok pótlásával edzheti magát az előttünk álló szokatlan melegedés ellen.

A légszennyezettség csak a reggel ködös tájakon emelkedhet meg átmenetileg, egyébként a szeles időnek hála, országszerte tiszta a levegő.

A közlekedésben erős, helyenként viharos lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. A járművel ne parkoljon fa alá, a letörő faágak kárt tehetnek az autóban. Néhol a napsütés is elvakíthatja, különösen alacsony napállás idején, készítsen napszemüveget az utastérbe!

Vezető tünetek a mai napon: alvászavarok, migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s