h i r d e t é s

Ma sok helyen könnyen elázhatunk, viharos széllel birkózhat a télies idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma sok helyen könnyen elázhatunk, viharos széllel birkózhat a télies idő

2019. december 10. - 06:20

 

A front mögött viharossá fokozódik az északnyugati szél és hideg levegő áramlik fölénk. A következő időszakban kifejezetten változékony idő várható. - írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Kedden délelőtt a csapadék egyre inkább kelet felé helyeződik át, mögötte megkezdődik a felhőzet felszakadozása és a hideg levegő beáramlása.  Délután a Tiszántúlon gyenge eső, záporeső továbbra is előfordulhat, másutt csapadékra már nem kell számítani. Az ország nyugati és északnyugati részein kissé felhős lesz az ég, ezeken a tájakon várható a legtöbb napsütés. Az északnyugati irányú szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délutáni csúcsértékek 3, 8 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu.

A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a görcsös fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A légmozgás a front mögött viharossá fokozódik. A szél hatására fellépő panaszok eleinte az ország északnyugati területein jelentkezhetnek, majd az ország középső és déli részein is erősödő fejfájásra kell készülni! A fronthatás ezen a napon a Tiszántúlon lesz a legerősebb, az ország ezen részein intenzív panaszok várhatóak.  

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A szabadtéri tevékenységeket eleinte országszerte csapadék zavarhatja, majd egyre inkább kelet felé helyeződik át a csapadékzóna.  A hő-és komfortérzet alacsony, és a következő napokon is szükség lesz a réteges öltözetre!

A levegő minősége javul, de nagyobb városokban továbbra is kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedés során a viharos szél okozza a fő problémát. A viharos oldalszél hatására csökken a gépjármú menetstabilitása, ezáltal pedig nő a balesetveszély. Az utakon ingerült sofőrökkel találkozhat, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s