fbpx Magasabb szinten is lehet érintettség a reptéri lopásokban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Magasabb szinten is lehet érintettség a reptéri lopásokban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magasabb szinten is lehet érintettség a reptéri lopásokban

2018. február 22. - 07:13

 

A Magyar Nemzet szerint egy tiszt is gyanúba került.

A kép illusztráció! - Forrás: szon.hu

A Magyar Nemzet szerint már nem csak kétkezi munkások, hanem legalább egy középvezetői szintű beosztott is felkeltette a rendőrség érdeklődését. 

A lap meg nem erősített információi szerint egy terhelés- és súlypontszámító tisztről van szó. A repülőtéri szakzsargonban rampásként vagy forgalmistaként emlegetett dolgozó felelős a súlypontszámítások mellett a repülőgép kiszolgálásának koordinálásáért és irányításáért. Ez azt is jelenti, hogy a rampás elvileg semmilyen kapcsolatba nem kerülhet a csomagokkal, így – ha a lap értesülése helytálló – akkor részint a korábban eljárás alá vont munkások vallomásai alapján juthat magasabb szintre a csomagkifosztási botrány.

A Magyar Nemzet szerint egyébként újabb reptéri dolgozót vett őrizetbe a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a poggyászkifosztásokkal összefüggésben: ezúttal nem egy rakodó beosztású, hanem egy eszközkezelő munkakörben tevékenykedő személyre vetült gyanú, aki a Celebi földi kiszolgáló társaság alkalmazásában áll. A Celebi a lap megkeresésére közölte, hogy „információik szerint” a rendőrség kedden kihallgatta egyik eszközkezelőjüket, aki később szabadon távozhatott. Az eszközkezelők elsődleges feladata, hogy a repülőgépek kiszolgálására szolgáló járműveket – az utaslépcsőt vagy a hidat, illetve a poggyászok mozgatására szolgáló kocsikat – kezeljék, de sok esetben részt vesznek a táskák rakodásában is.

A Magyar Idők is ír egy gyanúsítottról, aki ezúttal nem rakodómunkás, hanem a munkahelyi szervezetben fölöttük álló, úgynevezett előteres. "Az előteresek egyebek mellett az utasok poggyászainak a berakodását is koordinálják az indulásra készülő repülőgépekbe. A most elfogott alkalmazott vélhetően már a poggyászlopással foglalkozó szervezett banda középvezetője lehet" - írja a lap. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s