h i r d e t é s

Magyar György: megalakult a Civil Választási Bizottság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar György: megalakult a Civil Választási Bizottság

2021. március 01. - 15:54

 

A Civil Választási Bizottság eredetileg az 2019-es budapesti előválasztás megszervezése érdekében jött létre. A sikeres lebonyolítást követően az előválasztás iránti politikai igény nőtt, gyakorlata és eszköztára gyarapodott – írta közösségi oldalán Magyar György.

Magyar György - Forrás: Magyar Ügyvéd / Facebook

Az együttműködő pártok bejelentése nyomán a 2021-es előválasztás esetében nagyságrenddel több erőforrásra van szükség, miközben fel kell készülni a pandémia által generált korlátokra is.

"A CVB tagsága olyan természetes és jogi személyekből áll, akik előválasztásokon jelöltként vagy jelölő szervezetként nem vesznek részt."

Március 2-án délelőtt bemutatják tagszervezeteiket és azt, hogy ezen szervezetek milyen formában járulnak hozzá a 2021-es országos előválasztások sikeres lebonyolításához.

"A CVB elnöke Magyar György ügyvéd."

A Civil Választási Bizottság célja,

hogy független, pártatlan, az előválasztásokat elősegítő és ellenőrző intézményként erősítse a demokratikus jogállamot és az emberi szabadságjogokat.

"A CVB arra törekszik, hogy az előválasztásokon a lehető legtöbben vegyenek részt, ezzel jelentősen növekedjék az előválasztás intézményének legitimációja." -írta az ügyvéd.

"A pártokkal és a jelölőszervezetekkel együtt a CVB a közös erőfeszítések aktív részeseként támogatja az előválasztási rendszer kiteljesedését, tisztaságát és jogszerűségét, a szükséges civil kommunikáció megszervezését, korszerű szervezési-szavazási eljárások alkalmazását, és a szavazatszámlálás és ellenőrzés gördülékeny lebonyolítását."

A CVB készen áll az országos, a regionális és a helyi előválasztási bizottságok munkájának támogatására is. (varosikurir.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s