h i r d e t é s

Magyar-kínai repülőgyártó vállalatot hoztak létre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar-kínai repülőgyártó vállalatot hoztak létre

2016. szeptember 13. - 11:33
0 komment

 

Több mint harmincmillió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti Magnus Aircraft a kínai Tianshan Industrial Grouppal.

A magyar repülőgépgyártó társaság kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az új vállalat 2020-ig ezerötszáz Fusion 212 típusú, robbanómotoros repülőgépet szerel össze magyar licence alapján és értékesít Kínában. A zöldmezős beruházás keretein belül egy közepes méretű repülőtér, egy összeszerelő és karbantartó üzem, valamint a Magnus Pilot Academy pilótaképző centrumhálózat is felépül. A Magnus Aircraft kecskeméti üzemében készülő géptestekből és alkatrészekből, magyar szakemberek felügyelete alatt végszerelik és kezdik meg a kész légijárművek értékesítését. Az üzlettel hat év alatt összesen ötvenmilliárd forint árbevételre tehet szert a kecskeméti gyártó, és összesen hatszáz munkatársat alkalmazhatnak a kecskeméti gyárban, amely kapacitásbővítés előtt áll. Emellett Kínában további kétszázötven munkavállaló dolgozik majd az első ütemben.

A világ első teljesen elektromos, kétüléses, oktató és alap műrepülhető repülőgépének megalkotói 2015 őszén Európából egyedüliként vettek részt egy Kínában megrendezett repülős szakkiállításon, ahol 2600 új kis és közepes repülőtér építéséről szóló megállapodást írt alá a kínai kormány a városi vezetőkkel. A Fusion 212 típusú, robbanómotoros repülőgépeket követően az eFusion, vagyis az elektromos hajtású légijárművek kivitelére Kínába 2018-tól nyílik lehetőség, amely egy újabb, jövőbeni megállapodás tárgyát képezi és ez további bővítéseket is eredményez.


 

h i r d e t é s