h i r d e t é s

Magyar közút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar közút

2022. július 30. - 10:42

Itt mindenki szabálytalanul közlekedik: akinek ordítania kellene, az ellenzék, hallgat! Akinek kussolnia kéne, Hegedűs Zsuzsa, folyamatosan beszél!
És miket!

A kép illusztráció! - Forrás: Edris Khamissa

Csend és kiáltás – jó film volt!

1./ Csend. Az ellenzék egy emberként hallgat két olyan ügyben, melyben Orbán (kényszerűen: a helyzet alakulása folytán, illetve saját elhatározásából) lecsapásra kínálta a labdát:

-a megszorító intézkedések első hulláma: a kata, a rezsicsökkentés nevű lufi szétdurranása, az adóemelések, az infláció, a forint-árfolyam, és társai, illetve

-a fajkeveredéssel foglalkozó fajgyűlölő beszéde.

Két olyan ügy, mely a felmérések szerint megrengette még a Fidesz-szavazók egy részét is, ami példátlan az elmúlt tizenkét évben, az egyetlen hőbörgést kiváltó és vissza is vont intézkedés, a netadó kivételével.

Mit tesz az ellenzék?

Semmit!
Ahelyett, hogy házról házra járva győzködné az embereket arról hogy az Orbán-kormány megszegte a választási ígéreteit és nyomorba dönti a lakosságot, ellenszerként pedig csak fasiszta fajelméleti okoskodással szolgál, kussolnak, hallgatnak, mint a csuka!

Egyetlen hideg vagy felháborodott hangú kommentár, interjú, írás sem jelent meg egyik ügyben sem.

A gazdasági megszorítások kapcsán Békesi, a másikban néhány akadémikus és Fröhlich Róbert országos főrabbi kivételével senki nem szólalt meg!

Ők pedig nem aktív politikusok.

A tűzijáték az egyetlen téma, melyben az ellenzék a hangját hallatja.
Ez pedig huszadrangú kérdés.

Az a gyanúm, hogy Orbán mostanra felvásárolta (illetve részben tán megfélemlítette) az egész hazai „ellenzéket”! Tokkal-vonóval, és kivétel nélkül!
Akinek nem tetszik, sértődjön meg nyugodtan!

2./ Kiáltás. Bejött, amire tippeltem (https://civilhetes.net/ordogi-kinjatek), terelési célú műbalhé volt: Hegedűs Zsuzsa visszavonta a lemondását.

Mint írja, meggyőzte őt Orbán bécsi kiigazító beszéde arról, hogy kulturális keveredésről és nem etnikai fajkeveredésről beszélt.

„Húszéves barátságunk, remélem elégtétel lesz számodra!”-írta Orbánnak.

Nincs már szó az Auschwitzba hurcolt családtagokról, nincs szó a négyéves kormányzati ciklus követelményéről, ”mert elszáll az agyuk”, a 2014 óta megváltozott Orbánról, melyeket nagy hévvel még tegnap este is fejtegetett az ATV-ben.

Hegedűs ezzel az ócska színjátékkal még azt is vállalta, hogy ezentúl hétmérföldes gazembersége mellett idiótának is tartjuk!
Ilyen ökörséget, hogy hát ő elhiszi a „kulturális különbözőségek”, című smoncát, nem akárki enged meg magának!

Itt tartunk, emberek!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s