h i r d e t é s

Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

2020. október 25. - 14:15

 

A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta vasárnap Gödöllőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

A Csehországnak adományozott lélegezetőgépeket pakolják egy kamionba Gödöllőn 2020. október 25-én. A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Menczer Tamás a lélegeztetőgépek átadásakor elmondta, Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére, amire a magyar kormány a lehető leggyorsabban megtette felajánlását.


Ivo Adamec ezredes, a Csehországba induló szállítmány vezetője, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügyért felelős államtitkára (b-j) a Csehországnak adományozott lélegezetőgépek átadásán Gödöllőn 2020. október 25-én. A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette, hogy a magyar kormány lélegeztetőgép beszerzéseit "folyamatosan támadják a kamuvideós baloldal vezetésével", de akik ezeket a beszerzéseket támadják, azoknak valójában nem fontos a magyar emberek élete és biztonsága. Az államtitkár szerint "ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb akciója".


 

Kommentek

h i r d e t é s