h i r d e t é s

Magyarország megadja magát a Brüsszellel folytatott vitában?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Magyarország megadja magát a Brüsszellel folytatott vitában?

2022. október 16. - 07:26

Gazeta Wyborcza cikkében arra is kitért, hogy az Orbán-kormány jelenleg is tárgyal az uniós helyreállítási alapról.

Forrás: EURACTIV.com

Az Európai Bizottság szeptemberben egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, hogy zárolja Magyarország számára azt a 7,5 milliárd eurót, ami az EU 2021-es hétéves költségvetésében szereplő teljes magyar kohéziós politika mintegy egyharmada.

Budapest csütörtökön viszont további két hónapot kapott, – december 19-ig adható meg a maximális határidő – , mert az uniós szabályok nem teszik lehetővé a szavazás hosszabb elhalasztását – írta a Gazeta Wyborcza.

 „Üdvözöltük Magyarország további kötelezettségvállalási szándékát, miszerint minden magyar polgári, közigazgatási bíróságnak, sőt még a büntetőbíróságnak is, ideértve az Unió pénzügyi érdekeinek védelmével illetékeseket is, meg kell felelnie a függetlenség, a pártatlanság követelményeinek, és az EU-szerződésben foglaltaknak” – idézte a lap a Bizottság EU Tanácsának küldött magyarázatát.

A helyreállítási alapról is tárgyal az Orbán-kormány Brüsszellel

A Gazeta Wyborcza hozzátette, hogy a magyar kormányfő a lengyel hatóságokhoz hasonlóan azzal érvelt, hogy az igazságszolgáltatás kérdései kívül esnek az uniós intézmények hatáskörén.

Az Orbán-kormány a helyreállítási alapról is tárgyal Brüsszellel,

ugyanis Magyarország az egyetlen uniós ország, amelynek a Helyreállítási Tervét még nem hagyták jóvá – hívta fel a lap. (mandiner.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky