h i r d e t é s

Magyarországi képeslapok: Civilszervezetek, hagyományőrzők

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarországi képeslapok: Civilszervezetek, hagyományőrzők

2016. november 27. - 17:33
0 komment

 

Gáspár András, az 1848-49-es szabadságharc honvéd tábornoka születésének 212. évfordulója alkalmából a nevét viselő hatvani egyesület tagjai ellátogattak Kecskemétre, születése helyére.

Koszorút helyeztek el a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola aulájában levő emlékfalnál, és a tábornok születési helyénél levő emléktáblánál, a Fecske utcában.

A megemlékezés keretében Kecskemét város és a szakközépiskola képviseletében Ignácz Bence a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgató helyettese, Gubán Gyula iskolaigazgató, a Gáspár András Bajtársi Egyesület nevében Kőszegi Ferenc, Kestler Tamás és Kis Endre koszorúztak.

Az intézményben Lassú Gábor a Kecskeméti Szakképzési Centrum kollégiumának igazgatója, szülőhelyénél Kőszegi Ferenc az egyesület elnöke méltatta a tábornok életútját.

A rendezvény történelmi hátterét a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai Szkenderovics Zoltán vezetésével, valamint a hatvani Zászlóőrség biztosították, korhű egyenruháikban.

Az eseményen részt vett a 59. Szengyörgyi Dezső Repülőbázis képviseletében Dr. Jónás János alezredes törzsfőnök-helyettes.

Az egyesület tagjai ezután ellátogattak a Repülőbázisra, ahol bepillantást nyerhettek az ott folyó munkába, és megtekintettek néhányat, az egykori, illetve a most is hadrendben álló repülőeszközökből, köztük a Gripeneket is.

A nap zárásaként szakszerű idegenvezetés mellett megtekintették Kecskemét nevezetességeit és megismerkedtek a város történelmének néhány részletével.

A programban résztvevők az eseményt nagyon hasznosnak, egy hosszabb távú együttműködés alapjának ítélték meg. Nagyon sok ötlet merült fel a kapcsolatok bővítésére, a közös programokra, a két város, Hatvan és Kecskemét hagyományőrző civilszervezete között.


 

h i r d e t é s