h i r d e t é s

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarországra látogat Ferenc pápa

2021. március 08. - 17:43

 

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek közölte a hírt.

Ferenc pápa - Forrás: Catholic Church England / Flickr

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén – közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

A bíboros elmondta: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséje, az úgynevezett statio orbis, a városért és a világért bemutatott szentmise a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Ezért szerinte illő,  és úgy is szokás, hogy ha a pápa ellátogat a rendezvénysorozatra, ezen a szentmisén vesz részt.

Erdő Péter hozzátette, a Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindannyiunknak vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban.

A kongresszusra eredetileg 2020-ban érkezett volna a pápa, de a járvány miatt az idei évre halasztották az eseményt. Tavaly szeptemberben Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott beszédében a kongresszusra emlékezve köszöntötte a magyar katolikus egyház tagjait és a magyarországi hívőket, valamint mindazokat, akik a pápa szavai szerint hittel és örömmel várták a vallási eseményt.

Ferenc pápát egyébként már a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisával beoltották, a Pfizer oltóanyagát kapta. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s