h i r d e t é s

Majdnem megmérgezték a román erdőügyi exminisztert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Majdnem megmérgezték a román erdőügyi exminisztert

2019. május 16. - 10:23

 

Liviu Dragnea, a román szociáldemokraták elnöke szerint orvosi vizsgálat igazolja, hogy a korábbi erdőügyi minisztert higannyal próbálták megmérgezni. - írja a bumm.sk.

Forrás: 444.hu

Arról számolt be egy vasárnapi televíziós műsorban Liviu Dragnea, a román Szociáldemokrata Párt elnöke és korábbi román belügyminiszter, hogy a volt erdőügyi miniszter, Doina Pană életére törtek tavaly, megpróbálták megmérgezni.

A maszol.ro cikke szerint Pană orvosi vizsgálati eredményeket is mutatott Dragneanak erről, ezek az akkor még hivatalban lévő miniszternél higanymérgezést mutattak ki. Dragnea a legbátrabb miniszternek neveztek Pană-t, aki szerinte sokat tett az általa bevezetett erdőfigyelő rendszerrel, aminek köszönhetően nagy mértékben csökkent az illegális fakitermelés Romániában.

A román képviselőház elnöki posztját is gyakorló Dragnae szerint érthetetlen, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) miért nem tesz valamit az ügyben, holott több bizonyíték is a rendelkezésére áll. A Maszol megjegyzi, hogy a DIICOT-hoz közel álló források május 9-én azt közölték: a hatóság emberölési kísérlet és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt végül eljárást indított, de azt is csak azután, hogy Pană panaszt nyújtott be.

A volt minisztert a mérgezés után súlyos szívproblémákkal kezelték, ám a gyógyszerek ellenére állapota rosszabb lett. Az ezután elvégzett orvosi vizsgálatok, illetve a toxikológiai analízis higanyt mutatott ki a szervezetében. Pană ezt követően, januárban nyújtotta be lemondását, Klaus Johannis elnök ezt azonban csak később fogadta el.

bumm.sk


 

h i r d e t é s