h i r d e t é s

Már három üzletet záratott be a rendőrség a járványügyi szabályok megszegése miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Már három üzletet záratott be a rendőrség a járványügyi szabályok megszegése miatt

2020. november 05. - 11:25

A pandémia magyarországi helyzete lassan kritikussá válik, hiszen napi szinten négyezer fertőzöttet regisztrálnak, miközben átlagosan nyolcvannál is többen veszítik életüket a betegség súlyos következményeiben.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A kormány legutóbbi döntése értelmében az összes szórakozóhelyet be kell zárniuk az üzemeltetőknek, továbbá kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, a vendéglátóhelyeken, a mozikban és a színházakban is.

A rendőrség szerdától kezdődően szigorúan ellenőrzi a járványügyi szabályok betartását, és komoly pénzbírságokat róhatnak ki, továbbá bezárhatják azokat a helyeket, ahol felszólítás ellenére sem tartják be az előírásokat.

Csütörtök reggelre kiderült, hogy a hatósági házi karantén megszegése miatt összesen 3 411 rendőrségi intézkedés történt, míg a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt már 2 625 embert állítottak elő.

A rendezvények megtartásával, üzletek nyitvatartásával kapcsolatos szabályok megszegése miatt 86 esetben járt el a rendőrség, ötször helyszíni pénzbírsággal szankcionálták a szabálysértőket. Az utazási korlátozások be nem tartása következtében 5 426-szor kellett intézkedniük a hatóságoknak, 2 698-szor helyszíni bírságot róttak ki az elkövetőkre.

Az üzletekkel, vendéglátóhelyekkel és szórakozóhelyekkel szemben összesen tíz intézkedés történt, közülük hat csupán figyelmeztetés volt, azonban három esetben pénzbírságot szabtak ki, három helyszínt pedig bezárt a rendőrség. (liner.hu)

 

Kapcsolódó cikkek: 

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky