h i r d e t é s

Máris tiltakoznak a Pallasz Athéné elnevezés ellen a kecskemétiek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Máris tiltakoznak a Pallasz Athéné elnevezés ellen a kecskemétiek

2015. december 03. - 13:09
0 komment

 

Tegnap írtunk róla, hogy Pallasz Athénéről nevezik el a szolnoki és a kecskeméti egyetemet. Máris online petíció indult a név miatt.

Új Egyetem jön létre a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával. Az intézmény a Pallasz Athéné Egyetem nevet kapja, és 2016. július 1-én kezdi meg működését. Jelenleg Magyarországon 67 magán és állami egyetem, illetve főiskola végez oktatási tevékenységet. Ebből 43 bír semleges elnevezéssel (Baptista Teológiai Akadémia, Szegedi Tudományegyetem, Színház- és Filmművészeti Egyetem), a többi intézmény a történelemben, tudományokban, vallásokban jelentős szerepet játszó férfiakról kapta a nevét.

A két főiskola összevonásával és a Pallasz Athéné létrejöttével azonban nulláról másfél százalékra emelkedik a nőkről elnevezett felsőoktatási intézmények száma. Az elnevezés indoklása ugyanakkor elég semmitmondóra sikerült. Utóbbi ellen tiltakoznak a kecskemétiek, s máris online aláírásgyűjtésbe kezdtek. A petíció itt olvasható, írható alá: http://www.peticiok.com/megfelelbb_nevet_az_egytemnek


 

h i r d e t é s