h i r d e t é s

Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon

2017. május 26. - 06:54

A Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.

Forrás: NDTV.com

Annak idején kimaradt a Harvardról, de csütörtökön visszatért a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lévő tanintézménybe, és ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet.

Mielőtt szólásra emelkedett, átvette az egyetem tiszteletbeli doktori címéről szóló oklevelet.

Beszédében a többi között arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy “ne csak új munkahelyeket teremtsenek, hanem újfajta céltudatosságot is”. Szólt arról, hogy a globalizálódás vesztesei úgy érzik, nem törődnek velük, emiatt befelé fordulnak, és fontosnak tartotta leszögezni, hogy “az egyenlő esélyek” érdekében kötendő “új társadalmi szerződésre” van szükség.

Valami baj van a mi rendszerünkkel, ha én itt hagyhatom az egyetemet és tíz év alatt milliárdokat kereshetek, miközben diákok milliói nem tudják fizetni a diákkölcsöneiket, arról nem is beszélve, hogy saját vállalkozást sem tudnak indítani

– fogalmazott. Majd azt fejtegette, hogy a mai világban a küzdelem “a szabadság, nyitottság, globális közösség és a tekintélyelvűség, a bezárkózás és a nacionalizmus” között folyik.

Elemzők szerint Zuckerberg olyan beszédet mondott, mintha politikai pályára készülne. (MTI)