h i r d e t é s

Márki-Zay elmondta, hogyan győzné le Orbánt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay elmondta, hogyan győzné le Orbánt

2021. december 02. - 06:28

Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint már gőzerővel dolgoznak egy új konzervatív párt megalapításán.

Az ellenzéki szavazóknak pedig egyértelműen ránk, az ellenzéki összefogásra kell szavazniuk, mert csak nekünk van esélyünk leváltani Orbán Viktort” - jelentette ki az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 168 Órának adott interjújában.

Márki-Zay Péter stratégiájáról szólva elmondta, azokat is meg kell győzni, akik még mindig elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlóellenes, mivel kizárólag a nagyobbik kormánypárt hoz bevándorlókat Magyarországra. Még az Európai Uniót is felháborítja az Orbán-migránsok kapcsán, hogy nem ellenőrzik és nem világítják át őket, illetve körözött bűnözőket és iszlamista terroristákat telepít be Orbán. Ha ezt nem mondjuk el azoknak az embereknek, akik a migráció miatt szavaznak a Fideszre, akkor Orbán Viktornak megint kétharmada lesz - tette hozzá. Ugyanakkor a kerítés létével egyetért. 

A kormányprogramról szólva elmondta, annak jelentős részei - hogy maradjon a kerítés, illetve kiutasítjuk a Fidesz-migránsokat - már készen vannak, valamint sok más eleme is, melynek részeit a későbbiekben pontosítják.

A politikus kitért arra is, nem tervezik, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmat párttá alakítsák, ugyanakkor egy konzervatív párt építése már gőzerővel halad. "Szeretnénk egy nem tolvaj és korrupt, konzervatív emberek számára elfogadható jobboldali pártot létrehozni" - jegyezte meg. Ennek helyét az Európai Néppártban jelölte meg.

Azt hangoztatta, kampányában szeretne pártfüggetlen maradni, noha az általa patronált jobboldali pártot támogatni és segíteni fogja. "Azokat a szavazókat képviselem és fogom megszólítani, akik semmilyen korrupciót és szélsőséget nem fogadnak el, akik egy normális országban akarnak élni és soha nem találták meg a politikusokban az őszinteséget, és a tisztességet. Azokat, akik nem fogadják el a 2010 előtti és 2010 utáni korrupciót sem. Ezeknek az embereknek a szempontjait fogom képviselni továbbra is" - jelentette ki.

Márki-Zay Péter jelezte, alapvetően ellenzi az adóemelést és az alacsony adókulcs híve, ugyanakkor hajlandó új kulcsok létrehozásáról tárgyalni, ám csak azzal a feltétellel, hogy az újak alacsonyabbak legyenek. A marihuána legalizálásával kapcsolatban kifejtette, annak több fokozata van, melyet meg kell vizsgálni. Saját bevallása szerint ezt általánosságban ellenzi, de azt el tudja képzelni, hogy megvizsgálják a nyugati országok tapasztalatait a legalizálás különböző fokozataival kapcsolatban. "Abban is biztos vagyok, hogy a Fidesznek nagyon komoly érdeke lenne a könnyű drogok dekriminalizálása. Több fideszes ellen zajlik eljárás kábítószeres ügy miatt, szóval az ő érdekükben is áll, hogy legalább a fogyasztás miatt ne ültessék le őket" - tette hozzá.

A járványkezelésről szólva elmondta, nem biztos benne, hogy az oltásalapú magyar stratégia a legmegfelelőbb. Úgy véli, a Fidesz az oltási programban sem volt sikeres, mivel a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak forródrótot kellett indítania, annyira túl van bonyolítva a regisztráció. 

Sokat elárul az is a kormány járvány kezeléséről, hogy Európában lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben, egy ideig pedig az egész világon. Ha egy hódmezővásárhelyi portásra bíztuk volna a járványkezelést akkor is jobban járt volna az ország, mert ennél rosszabban nem igen lehetett” - fogalmazott. (Népszava)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s