h i r d e t é s

Márki-Zay felszólította Orbánt a lemondására, a lehallgatási botrány miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay felszólította Orbánt a lemondására, a lehallgatási botrány miatt

2021. július 19. - 17:01

A miniszterelnök-jelölt szerint hasonló botrányba bukott bele Nixon elnök is.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. - Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Orbán Viktor úgy bizonyíthatja be, hogy Magyarország, ha nem is liberális, de jogállam, ha lemond – jelentette ki Márki-Zay Péter hétfői online sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint, hasonló lehallgatási ügybe bukott bele Richard Nixon amerikai elnök, így, ha bármi is bebizonyosodik abból, hogy a miniszterelnöknek köze van a lehallgatási botrányhoz, akkor Orbán Viktornak le kell mondania.

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje azt mondta, szívesen felajánlja a telefonját, nézzék meg nyugodtan, hogy őt lehallgatták-e. Ezek után felsorolt kilenc olyan hódmezővásárhelyi ügyet, amelyek módszereikben erősen hasonlítanak a mostani Pegasus-botrányhoz. Mint ismert, Hódmezővásárhelyen Ifj. Rapcsák András kísérelte meg 2019-ben négy kémszoftver telepítését az önkormányzat gépeire, az ügyben bírósági ítélet is született, de Rapcsák András néhai fideszes képviselő fia megúszta próbára bocsátással. Viszont azóta sem tudni, ki áll az akció mögött – tette hozzá Márki-Zay Péter. (168.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!