fbpx Márki-Zay Péter szerint Gattyán György indulása a Fidesz érdeke | CIVILHETES

h i r d e t é s

Márki-Zay Péter szerint Gattyán György indulása a Fidesz érdeke

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Márki-Zay Péter szerint Gattyán György indulása a Fidesz érdeke

2021. november 25. - 06:29

 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz kétpárti választási rendszert alakított ki, így a kormány érdeke a szavazatok megosztása.

Forrás: RTL Klub

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint egy olyan kétpárti választási rendszert alakított ki a Fidesz, ahol csak az ellenzék teljes összefogásával lehet legyőzni, így minden, az ellenzéket megosztó törekvés a kormánypárt érdekében történik. Hozzátette, lehet, hogy ezek a kezdeményezések őszintén hisznek a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy ezek mögött a Fidesz áll. Úgy vélekedett, azt a kérdést kell feltenni, hogy ez a lépés kinek az érdeke.

Márpedig nyilvánvaló, hogy a szavazatok megosztása a Fidesz érdeke

 – vélekedett. Azt is elmondta ugyanakkor, abban bízik, hogy az ellenzéki összefogáson kívüli kezdeményezések a Fidesztől vesznek majd el szavazatot és nem az ellenzéktől. 

Gattyán György egyelőre nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, Márki-Zay Péter állítására a Fidesz sem reagált. Az összefogott ellenzéki pártok közös közleményben annyit írtak, az egységes ellenzék a Fidesz leváltására készül, más politikai akciókkal, bejelentésekkel nem foglalkoznak. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s