h i r d e t é s

Másfél héttel meghosszabbították a védelmi intézkedéseket, marad a maszk és a távolságtartás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Másfél héttel meghosszabbították a védelmi intézkedéseket, marad a maszk és a távolságtartás

2021. április 08. - 10:55

 

A legfontosabb, hogy marad a teljes közterületi maszkviselési kötelezettség, és továbbra sem nyithatnak ki a fitnesztermek, az éttermek és a szállodák.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A kormány – az operatív törzs javaslatára – a védelmi intézkedéseket 2021. április 19. napjáig fenntartja – derült ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből. Az aznap 22 órakor már hatályba is lépett kormányrendelet szövegéből a konkrét intézkedések részletei ugyan nem derülnek ki, viszont annak lényegét a megjelenés előtt még a kormány hivatalos oldalán összefoglalták: "Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani."

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye aláhúzta, hogy szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól ugyancsak legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. 

"A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket" – hívták fel a figyelmet.

Azt is hozzátették, hogy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s