h i r d e t é s

Matteo Salvini abszurdnak nevezte a Fidesz néppárti felfüggesztését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Matteo Salvini abszurdnak nevezte a Fidesz néppárti felfüggesztését

2019. március 21. - 17:55

 

Abszurdnak nevezte "Orbán Viktor felfüggesztését" az Európai Néppártból (EPP) szerda este Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője. 

Forrás: 444.hu

Salvini azt mondta, abszurdnak találja az eljárást, mert a magyar miniszterelnök "népe jogait, jólétét, munkáját és biztonságát védi". 

Az olasz miniszterelnök-helyettes, egyben belügyminiszter bejelentette, hogy megerősítette Orbán Viktornak az iránta és a magyar nép iránt érzett elismerését és barátságát.

A másik olasz kormányerő, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevében nyilatkozó Laura Ferrara európai parlamenti képviselő ezzel szemben nevetségesnek nevezte a Néppárt kompromisszumos megoldását.

Az EPP ismételten bizonyította álszentségét, amikor egy olyan párttal állapodott meg, amelynek nézetei védhetetlenek

- mondta.

Az M5S politikusa hozzátette, hogy Orbán Viktort nem tartja Olaszország barátjának, mivel a Fidesznek az Európai Parlamentben és az Európai Tanácsban képviselt álláspontja ellentétes Olaszország és az olaszok érdekeivel. Olasz sajtóbeszámolók szerint brüsszeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor mély tiszteletét fejezte ki Salvini iránt, akit a római kormány kulcsemberének nevezett.

A magyar kormányfő kijelentette, Magyarország példát mutatott arról, hogy a migrációt meg lehet állítani szárazföldön. Matteo Salvini és az új olasz kormány pedig azt bizonyította, hogy a migrációt a tengeren is meg lehet állítani

- idézte Orbán Viktor szavait az olasz sajtó.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s