h i r d e t é s


Még az előző hurrikánt nyögi, de már a következőre készül az USA

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Még az előző hurrikánt nyögi, de már a következőre készül az USA

2017. október 10. - 09:18

 

Több mint 80 százaléka esett ki az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti olajkitermelésének a legutóbbi hurrikán, Nate hatására. - írja a Portfolio.hu

A kép illusztráció! - Forrás. Oil and Gas Vision

A helyi olajiparra alaposan rájár a rúd, már alakul ugyanis a következő, várhatóan szintén hurrikánná fokozódó trópusi vihar, az Ophelia. 

Alaposan megviselte az Egyesült Államok olajiparát az előző hétvégén pusztító Nate hurrikán, az ország Mexikói-öböl menti olajkitermelése hétfőn este még mindig csak 15 százalékos kihasználtsággal üzemelt kormányzati adatok szerint. Ez azt jelenti, hogy mintegy 1,5 millió hordó esett ki a napi kitermelésből. Igaz, korábban ez az arány még alacsonyabb, mindössze 8 százalékos volt.

A kiesést azonban nem elsősorban a Nate rombolása okozta, hanem az, hogy az olajtársaságok már jó előre evakuálták dolgozóikat az öböl menti kitermelő egységekből.

Az öböl menti földgáz-kitermelést ugyancsak takarékra állította Nate, e téren 65 százalékos az elmaradás a szokásos aktivitáshoz képest - közölte a The New York Times hivatalos adatok alapján. (portfolio.hu)h i r d e t é s

betöltés..

;