h i r d e t é s

Még tovább fokozódik a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még tovább fokozódik a kánikula

2019. június 16. - 06:45

 

Fülledtebbé válik a levegő, emellett tovább folytatódik a nagy meleg, sőt, a kánikula még elviselhetetlenebbé válik. - írja a meteoklinika.hu

Délelőtt a fülledt időben a többórás napsütés mellett elindul a gomolyfelhő-képződés.

A legtöbb helyen nem várható csapadék, de főleg nyugaton egy-egy zápor kialakulása nem zárható ki.  Délután fülledt, trópusias időre van kilátás. A napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok.

Élénk lesz az északi szél. Kora délután 26, 34 fok várható. - írja az Időjárás.hu

Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos 

SZOMBATON MEGDŐLT AZ ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD: BUDAKALÁSZON 35,8 FOKOT MÉRTEK. 

SZOMBATON MEGDŐLT A FŐVÁROSI NAPI MELEGREKORD IS: ÚJPESTEN 34,7 FOKOT MÉRTEK.

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként napsütéses időszakok is előfordulhatnak. Helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat.  Délután fülledt, párás időre készülhetünk, a gyakran erősen felhős időben többfelé lehet zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is tovább tart a hőség, mely egyre inkább kimeríti a szervezetet. - írja a meteoklinika.hu

A nagyvárosokban a hajnali órákban sem frissül fel a levegő, a folyamatos terhelés rendkívül igénybe veszi szervezetünket. Lehetőség szerint minél korábban végezze el a bevásárlást, a ház körüli, kinti munkákat, a legmelegebb órákat inkább pihenéssel töltse. Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek, a forróság mellett helyenként a nagy hőingás is megterhelő.  Általánosak az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság. A koncentrálóképesség jelentősen csökken ebben a humánmeteorológiai helyzetben, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. A déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik! Pihenjen sokat, kerülje a nehéz fizikai munkát, a sportokat!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s