h i r d e t é s

Megállapodott az ellenzék Szegeden

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megállapodott az ellenzék Szegeden

2019. július 06. - 13:48

 

A Demokratikus Koalíció is csatlakozott a szegedi összefogáshoz. Az ellenzék Botka László újraválasztását támogatja az őszi önkormányzati választáson.

A kép illusztráció! - Forrás: upraise.io

A Demokratikus Koalíció bejelentette csatlakozását a szegedi összefogáshoz, ezzel már hétre bővült a Botka Lászlót és programját támogató szervezetek száma. Az összefogás a Demokratikus Koalíció érkezésével a teljes ellenzéki palettát lefedi.

Az elmúlt napon Gyurcsány Ferenc többször is egyeztetett Botka László polgármester úrral és a DK szegedi szervezetének vezetőjével. A megbeszélések célja az volt, hogy kialakuljon az együttműködés, teljes ellenzéki egység sorakozzon fel a Fidesszel szemben, egyúttal biztosítva az arányos és méltányos részvételt a közös ellenzéki listán és az egyéni körzetekben is. 
A DK elnökének közvetítése sikerrel zárult. A mindkét fél által elfogadott megállapodás alapján a Demokratikus Koalíció támogatja Botka László polgármester újraválasztását, részt veszünk a közös ellenzéki listán és egyéni jelöltek indításában is. A kölcsönös kompromisszumot a felek elfogadták, a vita lezárult. Valamennyi résztvevő a Fidesz legyőzését tekinti feladatának.

DK Sajtóiroda
Kiadó: Demokratikus Koalíció (OS)


 

h i r d e t é s