h i r d e t é s

Megdőlni látszik a koronavírus-tévhit: innen indulhatott valójában a világjárvány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megdőlni látszik a koronavírus-tévhit: innen indulhatott valójában a világjárvány

2023. február 28. - 09:38

Az amerikai energiaügyi minisztérium szerint egy laboratóriumból szabadulhatott el annak idején a koronavírus-járvány. A kiszivárgott jelentés szerint ugyanakkor nem fegyverprogram részeként jöhetett létre a világjárványt okozó kórokozó.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma szerint nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus egy laboratóriumból kerülhetett ki, és okozhatott világjárványt 2020-ban. A Wall Street Journal cikke szerint mindez egy olyan hírszerzési dokumentumban áll, amelyet a Fehér Ház és az amerikai kongresszus néhány tagja kapott meg. A jelentés szerint a Covid-19 nagy valószínűséggel laboratóriumi szivárgásból szabadult el, de nem egy fegyverprogram részeként.

Egy magas rangú hírszerzési tisztviselő megerősítette, hogy a frissítés új hírszerzési információk, a tudományos szakirodalom további tanulmányozása és a kormányon kívüli szakértőkkel folytatott konzultáció fényében történt. A minisztérium "alacsony bizalommal" hozta meg ítéletét a titkos jelentést ismerő személyek szerint. Az FBI korábban "mérsékelt bizalommal" arra a következtetésre jutott, hogy a világjárvány valószínűleg egy laboratóriumi szivárgás eredménye volt, és továbbra is kitart ezen álláspontja mellett.

Ne tévesszen meg senkit, az amerikai energiaügyi minisztérium - Department of Energy - nem csak az ország energetikai kérdéseivel foglalkozik, hanem szoros kapcsolatban áll a haderővel, illetve felel az Egyesült Államok laboratóriumi hálózatáért - saját egységei közül öt végez kiemelt biológiai kutatásokat.

Joe Biden elnök a beiktatása után adta ki a feladatot a hírszerzésnek, hogy derítsék ki, állati eredetű, vagy mesterséges, laborban kifejlesztett vírus-e a Covid-19. A kínai laborból elszabadult járvány elméletét többen azért osztják, mert a vírus miatt az elsők között kértek kórházi ápolást többen a vuhani laboratóriumok alkalmazottai közül, Vuhan pedig a világ első komoly fertőzési gócpontja volt. (Pénzcentrum)