h i r d e t é s


Meghamisíthatták az iratokat a Quaestor-vezér elfogásakor?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghamisíthatták az iratokat a Quaestor-vezér elfogásakor?

2017. január 12. - 09:28
0 komment

 

Durva hibát követhettek el a nyomozó hatóságok Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezér előzetes letartóztatásánál.

MTI Fotó: Marjai János

Blikk információi­ szerint durva hibát követhettek el a nyomozó hatóságok Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezér előzetes letartóztatásánál: nem sikerült tartani a határidőt, így az őrizetbevétel ideje meghaladhatta a törvényben maximumként rögzített 72 órát.

Erről maga Tarsoly Csaba tett panaszt a büntetés-végrehajtási ügyésznél, aki a kifogást megvizsgálta majd továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségre.

A csalással és sikkasztással vádolt Quaestor-vezért a nyomozók 2015. március 26-án, délután vették őrizetbe, több mint két héttel a brókercég 200 milliárd forintos kárt okozó bedőlése után.

Tarsoly állítása szerint, amit a telefonja híváslistájával tud bizonyítani, 16:40-kor vették őrizetbe. A jegyzőkönyvbe azonban egy későbbi időpont került rögzítésbe. Ennek az a jelentősége, mert három nappal később, vasárnap délután 16:53 és 17:07 perc között döntött a nyomozási bíró az előzetes letartóztatásról.

Ekkor azonban Tarsoly már nem lehetett volna őrizetben, mert letelt a 72 óra, és ilyenkor a büntetőeljárásról szóló törvény szerint el kell engedni a gyanúsítottat.

Az időpontokkal egy másik gyanúsítottal, az ügy harmadrendű vádlottjával, M. Zsolt esetében is meggyűlt a bajuk, akit Tarsollyal együtt vettek őrizetbe.

A Quaestor második emberét szintén március 26-án vették őrizetbe 16:28-kor, és három nap elteltével csak 17 óra után helyezték előzetesbe. A nyomozási bíró meg is jegyezte, hogy letelt a 72 óra, így M. szabadon távozhat, de jelezte, hogy bár ez a szabály, sok értelme nem lenne ennek, mert hamarosan újból őrizetbe vennék. M. úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel, maradt a tárgyalóteremben, és azóta is előzetesben ül.

Az üggyel az ügyészség is foglalkozik. (gepnarancs.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;