fbpx Meglepetésre legyőzték Trump jelöltjét, gyengül a volt elnök párton belüli tejhatalma? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Meglepetésre legyőzték Trump jelöltjét, gyengül a volt elnök párton belüli tejhatalma?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Meglepetésre legyőzték Trump jelöltjét, gyengül a volt elnök párton belüli tejhatalma?

2021. július 28. - 08:52

 

Megnyerte Jake Ellzey republikánus politikus Texas egyik megüresedett képviselői székéért folytatott választást, váratlanul legyőzve ezzel Susan Wrightot, egy olyan jelöltet, akit Donald Trump volt elnök támogatott - írja a Wall Street Journal.

Susan Wright (j) és Jake Ellzey (b) - Forrás: CBS Dallas / Fort Worth

Ron Wright kongresszusi képviselő idén februárban halt meg, miután együttesen támadta meg a szervezetét rák és koronavírus-fertőzés. A megüresedett posztért özvegye, Susan Wright is indult, akit támogatásáról biztosított Donald Trump elnök is. A választást végül Jake Ellzey nyerte meg, veterán haditengerész és civil kereskedelmi pilóta.

A választás eredménye azért is érdekes, mert a „biztos” republikánus győzelemmel záruló választásokon általában eddig az döntötte el, hogy ki nyer az egymás ellen induló republikánusok közül, hogy kit támogat Donald Trump elnök. Most láthatólag ez nem valósult meg.

A politikai elemzők rámutatnak: mindez nem feltétlen jelenti Donald Trump hatalmának gyengülését a párton belül, hiszen a választáson részt vehettek demokraták és függetlenek is. Viszont hangsúlyozták: látszik, hogy a Trump-támogatás azért nem feltétlen jelent biztos belépőt DC-be. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s