h i r d e t é s

Megrendezik az első integrált országos számítógépesírás- és szövegszerkesztési versenyt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megrendezik az első integrált országos számítógépesírás- és szövegszerkesztési versenyt

2020. február 20. - 07:42

 

Ép és sajátos nevelési igényű tanulóknak rendez integrált országos számítógépesírás- és szövegszerkesztési versenyt az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Mint írták, a mozgássérült gyermek beszéde sokszor nehezen érthető, kézírása nehezen olvasható, ilyenkor a számítógép ad egy - társadalmilag leginkább elfogadott - kommunikációs lehetőséget. A speciálisan kifejlesztett segítő eszközök szolgálnak a billentyűzet működtetésére, amely így a gyermek számára a "tollat" jelenti. Meglévő képességeik kihasználásával, a számítógépes írással alkalmazható írástudást szereznek, ezzel további szakmaszerzési és továbbtanulási lehetőségek nyílnak meg előttük; a munkaerőpiacra való bejutás is elérhető közelségbe kerül számukra.

A számítógépes írás módszertana a számítógép sérülésspecifikus használatát jelenti a különböző diagnózisú, illetve a különböző mozgásállapotú fiatalok számára. Ezzel a megszerzett tudással a kommunikáció területén kiszolgáltatott állapotuk megszűnik, szociális kapcsolataik kialakulnak, illetve bővülnek.

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola több mint húsz éve működik azzal a céllal, hogy az ép diákjai mellett segítse a mozgássérült és autista, valamint látás-, hallássérült, autisztikus, tanulásban akadályozott, problémás szociális háttérből érkező, fiatalok beilleszkedését a társadalomba, és javítsa munkaerőpiaci elhelyezkedésük esélyét.

A március 12-én rendezendő versenyen a 7-12. évfolyamos diákok mérik össze tudásukat. (MTI)


 

h i r d e t é s