h i r d e t é s

Megrovást kapott az orvos, mert bírálni merészelte a kamarát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megrovást kapott az orvos, mert bírálni merészelte a kamarát

2017. július 18. - 12:47

 

Megrovást kapott Kunetz Zsombor orvos a sajtóban tett nyilatkozataiért a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai bizottságának elsőfokú határozata szerint - erről maga az érintett számolt be a blogján. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

 Kunetz Zsombor volt az, akitől májusban miután akarta ismerni a MOK elnökének és az elnökségnek járó juttatásokat, továbbá arról is érdeklődött, hogy miként használja fel a tagdíjak és egyéb bevételeit a kamara előbb az adatokért 88 ezer forintot kért, majd etikai vizsgálatot is kezdeményezett. 

Végül a szervezet az orvos által kért gazdálkodási és béradatokat kitette a honlapjára. Köztük azt is, hogy mennyit keres Éger István, a testület elnöke, aki - mint kiderült -havonta bruttó 1 millió forintot visz haza.

Kunetz ügyének további érdekessége, hogy ugyanezt a megrovást kapta az a veszprémi onkológus is, aki csak olyan betegeken végzett el életmentő beavatkozásokat, akik 150 ezer forintot fizettek neki.

De például az ellen a nőgyógyász ellen kamarai etikai vizsgálat sem indult, aki a MOK és annak vezetőinek a kritizálásánál sokkal súlyosabb etikai elbírálás alá kellene, hogy essen

- írja blogján Kunetz.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s