fbpx Megszavazta az EP a melegellenesként emlegetett magyar pedofiltörvényről szóló állásfoglalást | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megszavazta az EP a melegellenesként emlegetett magyar pedofiltörvényről szóló állásfoglalást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszavazta az EP a melegellenesként emlegetett magyar pedofiltörvényről szóló állásfoglalást

2021. július 09. - 06:31

 

Az Európai Bizottság pénzügyi büntetést szabhat ki, intézkedhet, hogy a helyreállítási alapból ne részesüljön Magyarország, továbbá beperelheti Magyarországot az Európai Unió Bíróságánál, valamint elindíthatja a jogállamisági mechanizmust.

A kép illusztráció! - Forrás: Emilie GOMEZ / Európai Parlament

Nagy többséget kapott az Európai Parlamentben a magyar LMBTIQ közösség jogainak megsértéséről készült ötpárti állásfoglalás, amely “a leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt”, és megállapítja, hogy az “egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogszabályokat”.

A 459 igen, 147 nem szavazattal és 58 tartózkodással elfogadott határozatban a képviselők sürgős cselekvésre szólítják fel az uniós intézményeket. Felhívják az Európai Bizottságot, hogy indítson gyorsított kötelezettségszegési eljárást a törvény miatt, és addig ne hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, valamint a többéves keretköltségvetésre épülő megállapodásokat és programokat, amíg nem kap garanciákat arra, hogy az uniós pénzek nem járulnak hozzá az alapvető jogok megsértéséhez Magyarországon.

Sürgetik emellett az Unió pénzügyi védelmének érdekében született jogállamisági eljárás haladéktalan elindítását a magyar kormánnyal szemben. Felkérik a tagállamok képviselőiből álló EU Tanácsot, hogy a 7. cikkelyes eljárás keretében fogadjon el ajánlásokat Magyarország számára és tűzzön ki határidőket a végrehajtásukra. (nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s