h i r d e t é s

Megszólal a lelkiismeret, ami hiánycikk Esztergom városvezetőiben...

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megszólal a lelkiismeret, ami hiánycikk Esztergom városvezetőiben...

2018. szeptember 04. - 17:18

 

Schlett István jegyzetét változtatás nélkül közöljük.

Az esztergomi városháza egyik lépcsőháza

"Méltó régi hírnevéhez"

Aki, polgár Esztergomban az mind érezheti hogy akár szegényen is gazdagnak láthatja önmagát itt a csodás Magyar Sionban az Ország Főoltáránál, a Szent Királyvárosban,sőt ilyenkor mikor az 
"ősz húrja zsong"lelkünk sem busong mivel itt szeptemberben minden évben kitavaszodik,ahogy ellepi a sok diák "Magyarország tavasza",ifjúságukból áradó erő megfiatalít minden lelket!
Ezért mondjuk ki ,hogy értük ,ezekért a fiatalokért"valaki felelős",ennek érdekében alakítottuk meg itt Esztergomban az Első Magyar Einstein-Clubot/ELME-C/ezt a kisemberi formációt hogy abban a világban ahol mindenki /jogosan/jogokat követel ,kimondjuk ezekhez hozzátartozik az alkotó emberi FELELŐSSÉG is!a világban már bevett dolog a"littleman policy"kisemberi politizálás,amit ha hitbéli keretekbe teszünk egyféle "politikai diakóniának"is nevezhetünk!a név nemessége és a minőség kötelez minket!
Esztergomban baljós szelek fújnak a Bottyán-Palota felől/sajnos immáron megszokottan/de mi nem szeretnénk ebbe belenyugodni!Magunkkal szembeni követelmény a realitás és a felelősség érzete,ezért ha valami fölvetünk azt úgy tesszük ,hogy az nemcsak lokálisan hanem szélesebb körben is a közjót a közboldogulást szolgálja!
Alapból amire szüksége van a városnak :az a rehabilitáció,hogy végre vegyék le rólunk a /ideje lenne/ a bűnös város átkát,szégyenbélyegét!Igaz minden város olyan minta lakói,de az elfogadható hogy ez az egész ország kirakat,ide minden külföldi eljön és minden magyar elzarándokol!
a fejlődés kulcsa ,hogy történelmi jogon kapjuk meg a :"MEGYEI JOGÚ VÁROS"rangját,
adják vissza felsőoktatást,ajánlatunk:Sík Sándor Európai Béke-egyetem,ez út lenne ahhoz hogy Esztergom történelmi rangján,kedvező fekvése és adottságai révén EURÓPAI Békeváros lehessen!
Ezt kezdte anno a "Szent Városok Szövetsége "című project is!
Rehabilitálni a reves hátfalak,romos és felébehagyott épületek városát!
a felemelkedést a helyi erők képtelenek voltak megoldani ezért kérjük hazánk vezetőit,hogy nevezzenek ki ide egy :KORMÁNYBIZTOST?MINISZTERI BIZTOST ,olyan vezetőt aki meghaladná a romboló helyi ellentéteket,és végre emelkedő pályára állítaná a várost !
Mindnyájan felelősek vagyunk!
Emeljük föl a szívünket emeljük föl városunkat!
olyan projecteket hozunk amelyeknek szélesebb hatása lehetne!,és mindegyik több "óhaj-sóhajnál"!
a következőben elsőbbre :a sport,a honvédelem és hadtörténet és a hit ,vallás témájában jövünk!
Első Magyar Einstein-Club!ELME-C


 

h i r d e t é s