h i r d e t é s

Megszólalt Orbán Viktor felesége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszólalt Orbán Viktor felesége

2019. december 06. - 07:17

 

A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, a kormányfő felesége a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) székesfehérvári konferenciáján. - írja a napi.hu.

Illusztráció: origo.hu Fotó: Talán Csaba

Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta, "kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében" - írta az MTI.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége

- mondta Lévai Anikó, aki szerint míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.

Ma már nemcsak egy-egy étteremnek van jó híre, hanem maguknak a termelőknek is. A fogyasztók egyre inkább keresik a kiváló termékeket, amelyek jellemzői a kézműves, a szezonális vagy a termelői szavak - tette hozzá  a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

A Balatonon hat évvel ezelőtt megszűnt a halászat, a horgászat került előtérbe, így az éttermek legálisan már nem juthatnak balatoni halhoz. A vendéglátói kör kiszolgálására eddig sem volt elegendő balatoni hal, de más akvakultúrákból a szükséges halmennyiség beszerezhető - mondta Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdaság vezérigazgatója.

A rendezvény keretében átadták a Magyar Konyha Termelői Díjakat is. A három díjazott Fekete Zsóka (mangalicafarm - Görbeháza), Varga Sándor és felesége (biodinamikus mintagazdaság - Szentgál), valamint Bózer István és Márkus Erika (Sajtkonyha - Csurgódomb) lett.

napi.hu


 

h i r d e t é s