h i r d e t é s

Megszorítások és hitelfelvétel Esztergomban, mindeközben alpolgármesteri jutalmazás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszorítások és hitelfelvétel Esztergomban, mindeközben alpolgármesteri jutalmazás

2018. augusztus 28. - 09:15

 

Jutalmazás lehet a vége a hónapokig táppénzen lévő polgármester asszony helyettesítésének, miközben 648 millió forintos kiadáscsökkentésre és beruházások leállítására kényszerül Esztergom.

A kopott épületben születnek a rossz döntések

Egy előterjesztés fő okaként a költségvetés túltervezett kiadási oldalát nevezi meg, három lehetséges kiút kerül felvázolásra:

  1. Ingatlanok és cégek eladása legalább 1 milliárd forint értékben: az élményfürdő, a Port Danube Kft, a még meglévő ipari parki telkek és az aranyhegyi lakópark épületei vannak megnevezve
  2. 648 millió forintos kiadáscsökkentés a következő beruházások leállításával: Strabagtól még meg nem rendelt 191 milliós állomány, Kossuth Lajos u. 38/B felújítása (225 millió forint), buszmegállók felújítása (127 millió forint), és a csapadékvíz átemelők felújítása (55 millió forint), továbbá 50 millió forintot a városi intézmények költségvetéséből is lecsípne az év hátralévő részében az előterjesztő polgármester
  3. Hitelfelvétel 800 millió forint értékben, vagy külön megállapodás a Suzukival arról, hogy a cég már januárban fizessen adót március helyett.

A teljes előterjesztés ide kattintva olvasható, meglepően részletes és sok adatot tartalmaz.

Romanek Etelka megindokolta Bánhidy László jutalmazását

Írásban indokolta meg Romanek Etelka polgármester, hogy miért jár bruttó 1,8 millió forintos jutalom az ő helyettesítésért.

(szeretgom.hu)


 

h i r d e t é s