h i r d e t é s

Megszűnt a Ladák forgalmazása Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megszűnt a Ladák forgalmazása Magyarországon

2020. június 09. - 10:40

A Lada márka új autó forgalmazása bizonytalan ideig felfüggesztésre került, a szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik - írta a Lada Hungary Kft. közleményében.

A kép illusztráció! - Forrás: Sander Toonen / Flickr

A Lada korábban a Renault-Nissan szövetség többségi tulajdonába került, a szövetség globális stratégiájának kialakításakor viszont eldőlt, hogy a márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánják.

Ennek következtében a Lada-gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt.

Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István, a Duna Autó csoport tulajdonos vezérigazgatója és Bo Andersson a LADA akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új Lada talált gazdára. Erre az időszakra esett a Lada gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.

A magyar Lada tulajdonosok számára alkatrészellátási funkciók kerülnek kidolgozásra. Országos márkaszerviz-hálózatunk továbbra is áll a Ladások rendelkezésére szerviz és garanciális szolgáltatásokkal - írták. (Portfolio)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s