h i r d e t é s

Megtalálták Szvatopluk levelét a honfoglaló magyarokhoz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megtalálták Szvatopluk levelét a honfoglaló magyarokhoz!

2017. november 30. - 10:56

A 36-s autópálya régészeti feltárása során az egész Európát megrengethető történelmileg kiemelkedően fontos levelet találtak egy főnemesi sírban.

A régészek nem akartak hinni a szemüknek, hogy a viszonylag éppen maradt lelet, dél-szlovák tájszólásban tartalmaz intelmeket, a beözönlő magyarokhoz. Az akkori Kárpát-medence kulturális és vallási szerkezetétől és hitvilágától nagyon távoli magyarokat figyelmeztette Szvatopluk a beáramlás beilleszkedési feltételeiről.

A levél ilyen mondatokat tartalmaz: Ha a Kárpát-medencébe jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!, Ha a Kárpát-medencébe jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!

A kutatók remélik, hogy további hasznos kiegészítő leleteket találnak, amelynek során bizonyítható lesz, hogy Soros György és az Árpád-ház között szoros együttműködés volt abban, hogy Szvatopluk kultúrája, és világa megszűnjön.

Egy nevét elárulni nem kívánó kutató szerint, azt is érdemes lenne kutatni, hogy mi történhetett Árpád házi Orbán Viktor és Soros György között, ami a több mint 1000 éves migránspolitikát ennyire megváltoztatta. Miként vált az akkor magyarellenes szvatopluki politika a mai hatalom követendő mintája!

A leletet, hamarosan bemutatja a Terror Háza, és annak Hódmezővásárhelyi fiókja.

A megnyitót várhatóan Orbán Viktor jelenlétében Andreás Rétyih fogja tartani, aki képes lesz a múltat a mával összekötni.

Címkék: