h i r d e t é s

Megtaláltuk a tökéletes otthoni edzést!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Megtaláltuk a tökéletes otthoni edzést!

2021. május 14. - 15:02

Az elmúlt év történései (nassolás a karanténban, edzőtermek bezárása, távolságtartás, stb.) mind hozzájárultak ahhoz, hogy az otthoni környezetben is végezhető testmozgás ilyen széles körben elterjedhessen. Akik korábban rendszeresen jártak valahova edzésre, a négy fal közé kényszerülve folytatták, sokan pedig éppen a pandémia hatására kezdtek el mozogni. De a végtelen számú felülést, guggolást és plank-et viszonylag gyorsan meg lehet unni, ezért hoztunk egy nagyszerű edzés ötletet, ami hasonlóan egyszerűen végezhető otthon, azonban sokkal változatosabb és szórakoztatóbb, mintha csak fekvőtámaszoznánk. Ez a trambulin.

Fotó: canva.hu

De miért alnnyira tökéletes otthoni edzésnek?

Egy trambulin edzés elkezdéséhez mindössze egyetlen - számos online áruházból beszerezhető - sporteszköz szükséges, és néhány jó feladatsor, amit aztán a végtelenségig variálhatunk. Egy egyszerű, szobába való trambulin kis helyet foglal és a gyakorlatok elvégzéséhez sem lesz szükség többre. A feladatsorok általában egyszerűek, így a tapasztalatlanabbak számára is biztonságos, emellett hatékony, mégis kevés időt vesz igénybe.

Hatékony, mégis kímélő

A karantén alatt is végezhető kevés sportolási lehetőség közül a legkézenfekvőbb a futás. Azonban heti több alkalommal elmenni futni eléggé időigényes és nagyon megterhelő. Egy trambulin edzés 20 perc alatt éri el azt a hatékonyságot, amit 1 óra futással tudunk elérni, azonban a trambulin ugrófelület rugalmassága miatt sokkal jobban kíméli az izületeket, mint a futópálya (pláne a beton), így nem kell attól tartanunk, hogy megfájdul a térdünk.


Fotó: canva.hu

Segít a fogyásban

Akit elsősorban a fogyás motivál arra, hogy testmozgást végezzen, annak jó hír, hogy a trambulin erre a célra is beválik. Épp annyira - ha nem jobban - hatékony, mint a konditermi kardio edzés, csak sokkal szórakoztatóbb. Mindössze 5 perc ugrálás elég ahhoz, hogy felgyorsuljon a szívverésünk és a légzésünk, valamint elkezdjünk izzadni. Rövid, intenzív és hatékony - pont, mint a kardio, amiről tudjuk, hogy a legjobb módszer, ha fogyni szeretnénk.

Játszva edzeni

trambulinon ugrálva egy rövid időre mindannyian újra gyereknek érezhetjük magunkat. Az önfeledt, gyermeki boldogság, amit kapunk tőle, gondoskodik arról, hogy könnyedén és szívesen visszatérjünk hozzá egy rövid szünet után. A felszabadult vidám ugrálás oldja a stresszt, aminek hatására sokkal több lesz a nevetés is. Amihez ilyen jó élmények kapcsolódnak, azt általában szeretjük megismételni, ezért - nem úgy, mint például a futás esetében - trambulin edzés előtt biztosan nem lesz szükség lelkesítő beszédre másoktól vagy magunktól.