h i r d e t é s

Melegszik az idő, tikkasztó hőség várhat ránk az ünnepi hosszú hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Melegszik az idő, tikkasztó hőség várhat ránk az ünnepi hosszú hétvégén

2019. augusztus 16. - 06:37

 

Pénteken délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem alakul ki. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután változékony időre van kilátás. A napsütés mellett többször lesz erősen felhős az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken a gyenge kettősfronti hatás mellett helyenként a szél is okozhat panaszokat, a fejfájásra hajlamosak ismét egy nehezebb napra készüljenek. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken ugyan csak gyenge fronthatás érvényesül, azonban csak délkeleti tájakon élőknél nem léphetnek fel panaszok a fejfájásra hajlamosak körében. A fronthatástól függetlenül is már a reggeli órákban ingerlékenyebbé válhat, napközben pedig az ingerültség mellé még fejfájás is társulhat. Az ok nélküli idegesség a hangulatára is rányomhatja bélyegét, éppen ezért javasolt előre megterveznie a napirendjét, így elkerülheti a felesleges kapkodásból adódó feszültséget. 

A gyerekei is nyugtalanabbak, élénkebbek lehetnek, a családi programok tervezésekor érdemes ezt figyelembe venni. A szél a hőérzetét kissé rontja, ezért annak ellenére, hogy enyhe időben lesz részünk, főleg a reggeli órákban növekszik a megfázásveszély. Az erős légmozgás zavarhatja a szabadtéri tevékenységeket, rendezvényeket.

Jó hír azonban, hogy a szeles időben tiszta marad még a nagyvárosok levegője is, nem tudnak feldúsulni a szennyezőanyagok. A pollenterhelés azonban tovább erősödik, elsősorban a parlagfű pollenje okozhat intenzívebb tüneteket, ha érzékeny rájuk.

A közlekedők dolgát többfelé erős széllökések nehezítik, csökken a menetstabilitás. Emellett sok lesz ingerült, türelmetlen sofőr az utakon, ami szintén növeli a balesetveszélyt. Ajánlott mérsékelni a sebességet, a megnövekedett menetidő miatt pedig korábban elindulni otthonról.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájsá, migrén, vérnyomáspanaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s