fbpx "Mennek, mint a meszes" - Járóka Lívia gyorshajtás miatt állhat a belga bíróság elé | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Mennek, mint a meszes" - Járóka Lívia gyorshajtás miatt állhat a belga bíróság elé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Mennek, mint a meszes" - Járóka Lívia gyorshajtás miatt állhat a belga bíróság elé

2021. január 14. - 10:03

 

Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó indítványról tárgyal pénteken az Európai Parlament jogi bizottságának rendkívüli ülése.

Járóka Lívia - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A fideszes képviselő, parlamenti alelnök irodája megerősítette a Népszavának, hogy a belga hatóságok egy "régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás" miatt kérték a mentelmi joga felfüggesztését. Járóka valószínűleg hosszú ideig elfelejtette kifizetni a közlekedési kihágás miatt kirótt bírságot, és a szabálysértési ügy bíróságra került. Parlamenti forrásaink szerint a képviselő-testület minden évben viszonylag sok hasonló mentelmi ügyet tárgyal.

A Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó belga kérelem tavaly szeptemberben érkezett meg az EP-be. Erről a szabályoknak megfelelően az EP elnöke tájékoztatta a plenáris ülés résztvevőit. Az ügyről parlamenti jelentés készül, amelynek előadóját, a francia liberális Stéphane Séjournét októberben jelölték ki. A pénteki zárt tárgyalást követően a szakbizottság újra visszatérhet a témára, majd megvitatja és elfogadja az ajánlást tartalmazó jelentést. A mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról a plenáris ülés dönt, amelyre tavasz előtt biztosan nem kerül sor.

Járóka Lívia kis megszakítással 2009 óta tagja az Európai Parlamentnek, elsősorban a romákkal kapcsolatos európai politikával foglalkozik, a témában több parlamenti jelentést készített. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s